Veilig aan de gang met goede werkschoenen

Als je fysiek werk doet, dan moet je goed voor jezelf zorgen. Je mag natuurlijk niet te zwaar tillen of te lang op je knieƫn zitten. Ook zorg je natuurlijk dat je het lekker warm hebt als je buiten aan de gang bent. Je zorgt dat je, ook in het donker, goed zichtbaar bent. Kleine dingetjes, die jouw veiligheid kunnen vergroten. Maar heb je al eens aan je voeten gedacht? Met werkschoenen bescherm je je voeten tegen van alles en nog wat. Werkschoenen hebben dikke zolen en vaak stalen neuzen. Zo kun je nog eens ergens op stappen of iets op je tenen laten vallen.
Werkschoenen

Werkschoenen zijn soms verplicht

Wanneer je in de bouw werkt, zijn veel onderdelen van je werkkleding verplicht. Denk dan aan een helm, een reflecterend vestje en natuurlijk werkschoenen. Je werkgever zal dit keer op keer benadrukken en ervoor zorgen dat deze onderdelen van je outfit tot je beschikking staan. Want veilig werken levert ook voor je werkgever allerlei voordelen op. Het kan zelfs zo zijn dat een klus wordt stilgelegd als er niet aan de veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. En dat kost je werkgever geld, veel geld. Maar voor jezelf is het natuurlijk ook het fijnst als je veilig aan het werk kunt. Werkschoenen leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Werkschoenen voor thuis

Soms heb je thuis klussen waarbij je best werkschoenen kunt gebruiken. Denk dan aan sloopwerkzaamheden of werken in de tuin. Het lijkt misschien onzinnig om hier dure werkschoenen voor aan te schaffen, maar ook hier geldt: veiligheid voor alles. En als jij je schoenen na iedere klus goed schoonmaakt en droog weg zet, doe je er echt jaren mee. Je kunt ze dan bij de volgende klus gewoon weer uit de kast pakken.

Werkschoenen voor mannen en vrouwen

Als man heb je misschien andere eisen aan je werkschoenen dan als vrouw. Maar heel kort door de bocht: die dingen moeten gewoon veiligheid bieden. Hoe ze er uit zien is niet echt belangrijk. Toch zijn er wel verschillen tussen schoenen voor mannen en voor vrouwen te vinden. De werkschoen voor een vrouw is misschien iets minder lomp en zwaar. Toch ontkom je niet helemaal aan lompe schoenen, het zijn per slot van rekening geen pumps of gympies. Je wilt boven alles dat de schoenen ervoor zorgen dat je je werk kunt blijven doen. Of dat nu voor de baas of voor jezelf is.