Tips voor 365 dagen groen in je tuin

Een mooie tuin vergt veel aandacht, zorg en tijd. In ons steeds drukker bestaan komt steeds vaker voor dat we geen tijd meer vinden voor de zorg van ons tuin. En dat is natuurlijk zonde. Het hebben van een mooie tuin is namelijk zeker de moeite waard. Op de momenten dat het even tegenzit kan juist jouw levendige tuin datgene zijn dat je weer opfleurt. Natuur kan een rustgevende werking hebben. Maar je kan er ook gewoon voor kiezen lekker uit te rusten in je tuin. Kortom, jij en je tuin verdienen beter. In deze blog lees je hoe je met weinig tijd nog steeds volop kan genieten van een mooie tuin.

Een palmboom kan dat?

Ja, je leest het goed een palmboom. Palmbomen zijn al geruime tijd te verkrijgen in winterharde soorten. Hierdoor zijn deze Palmbomen ook in onze koude kikkerlandje in staat om te overleven. Een palmboom doet je gelijk verwonderen naar tropische oorden. Hoe fantastisch is het om hier elke dag van het jaar van te genieten. Een voet uit de deur en je waant je in een exotische omgeving. En dat allemaal in je eigen tuin.

Groenblijvende clematis

De klimplant is de rots in de branding voor elke tuin die een meer natuurlijke en groene uitstraling wilt bemachtigen. Met name de groenblijvende clematis is een garantie voor succes. Alle dagen van het jaar zal deze clematissoort een intense groene kleur behouden. Je kan de groenblijvende clematis op meerdere manieren inzetten. De groenblijvende clematis heeft ondersteuning nodig om te kunnen volgroeien. Vaak wordt de groenblijvende clematis dan ook gebruikt als schutting. Het geeft een tuin karakter en zorgt voor een intieme sfeer. Na verloop van tijd zal je groene schutting volledig zichtwerend zijn. Hierdoor kan je in alle privacy genieten van je tuin. Wel zo prettig.

Kunstgras

Kunstgras is tegenwoordig zo ver ontwikkelt dat het bijna niet meer te onderscheiden is van natuurgras. Een kunstgrasmat zal absoluut niet misstaan tussen echte planten. Het voordeel van kunstgras is dat het altijd een mooie kleur behoudt. Je grasmat is vaak een weerspiegeling van de staat van je tuin. Door altijd over een groene mat te beschikken met sprankelende grassprieten zal je tuin ten alle tijden gezond ogen. Ook in onderhoud is het een absolute aanwinst. Je hebt er na plaatsing geen omkijken naar. Kunstgras is dan perfect geschikt voor mensen met een druk bestaan die toch van een groene tuin willen genieten.